Fibertykpuds til facaderenovering

Mange misforstår brugen af netpudsning – og tror fejlagtigt, at netpudsning er anvendelig på alle typer underlag. Netpudsning er en stærk løsning og kan bruges i mange henseender, men netpudsning er ikke altid den rette løsning til porebeton (også kaldet gasbeton).

 

Mørtel blandet med cement og netpudsning kan ikke arbejde sammen med porebeton – produkterne er for bastante og har en helt anden densitet i forhold til porebeton. Ved temperaturudsving vil materialerne samtidig modarbejde hinanden, og der er principielt mulighed for, at materialerne vil kunne løsne sig fra hinanden.

 

Derfor vil MFL Fiber tykpuds, som er udviklet til lette byggematerialer, ofte være egnet til underlag af porebeton. Pudslaget vil blive lagt på i et tilpas lag tykkelse, som gør, at fiberpudsen samtidig vil kunne absorbere de små bevægelser, der er i væggen p.g.a. af temperaturudsving.

 

Pudset indeholder mineralske fibre, som i tør tilstand vil kunne ses – men når pudset er forarbejdet, vil fibrene ikke længere kunne ses. Der vil derimod fremkomme en flot jævn kornet overflade med et æstetisk udseende.

 

Pudset trækkes på over to arbejdsgange, enten med maskine eller i hånden. Dette er en proces, som kræver stort håndelag, da der er relativ kort forarbejdningstid – både med materialerne i sig selv, men også imellem hvert lag som påføres. Resultatet er til gengæld en stærk og funktionel løsning.

fibertykpuds1

Udførelse

  1. MFL Fiber tykpuds omrøres med vand iht. forskriftens blandingsforhold.
  2. Et første 2/3 lag påføres med en 10 mm tandspartel eller maskinelt i lagtykkelse på min. ca. 4-5 mm.
  3. Det første lag afrettes med stålbrædt.
  4. Et sidst 1/3 lag MFL Fiber Tykpuds påføres med et plastpudsebræt i lagtykkelse på ca. 2 mm.