Udvendig Facadeisolering

Skal man alligevel netpudse sin facade, kan det godt betale sig i samme ombæring at foretage en udvendig efterisolering, hvis ydervæggen er dårlig varmeisolerende. Det kan bringe husets isoleringsevne op på niveau med nutidens nybyggeri og dermed øge husets værdi samt spare omkostninger på energiforbruget.

 

Grundlæggende fuldkæbes facadeisoleringen med SKS – L klæbe-/spartelmørtel og enten med eller uden dybler alt efter hvilken type isolering. De forskellige isoleringsplader har forskellige isoleringsevner, priser og arkitektonisk udformning.

 

Vi tilbyder 3 forskellige typer af isoleringsplader med forskellige lamdaværdi.
Tabellen herunder sammenligner tykkelser af de forskellige isoleringsklasser med samme isoleringsevne.

 

Tabellen herunder sammenligner tykkelser af de forskellige isoleringsklasser med samme isoleringsevne.

Purisolering PurenoTherm HD/G 028

Purisolering er en højtisolerende plade af PurenoTherm HD/G med en lamdaværdi 0,028. Ved at anvende purisoleringen kan der opnås en høj varmeisoleringsevne med en minimal tykkelse. Dette er den optimale løsning, når vinduer og døre ikke flyttes ud. Purisolering kan benyttes til bygninger op til 2 etageshøjder ca. 6 m pga. brandkrav.

Facadebatts WLS RP 035

Facadebatts WLS RP er en hård isoleringsplade i stenuld med en lamdaværdi 0,035 og oplagt til udvendig facadeisolering på høje byggerier, da den ikke er brændbart og har en brandklasse A1. Facadebatts WLS RP fåes i max. tykkelse 200 mm. Ved større tykkelser end 200 mm anbefales istedet Facadelamel II WLS 041 RP.

Facadelamel Lamel II WLS 041 RP

Facadelamel er en ikke brændbart og hård isoleringplade i stenuld. Isoleringspladen er især velegnet til udvendig facadeisolering, hvor det kræves tykkelser over 200 mm. En anden Fordel ved lamellen er, at det ikke skal fastgøres med dybler og dermed kan monteres nemt og hurtigt.

Fastgørelse

Isoleringspladerne opsættes altid i forbandt og sluttes helt tæt til hinanden og underlaget, da det er vigtigt for bæreevnen og funktionen. Pladerne fuldklæbes til underlaget med SKS – L klæbemørtel, som påføres i et jævnt og tyndt lag.

 

Efterfølgende fastgøres isoleringen med dyblerne H1 – Eco Slagdybel eller STR U 2G Skruedybel. Dyblerne fordeles jævn over pladerne. Husk at ved anvendelse af Facadelamel Lamel II WLS 041 RP kan dyblerne undlades.

Placering af dybler

Antallet af dybler er afhængig terrænkategori og bygningshøjden. Terrænnet er inddelt i 5 kategorier.

 

Hovedregel er at desto mere bygningen er udsat for vind og vejr desto flere dybler skal der til. Udover terrænkategori og bygningshøjde bør man også tage hensyn til pladens størrelse, tykkelse og type.

 

Eksempler på hvordan dyblerne kan placeres på purisolering PurenoTherm HD/G 028, terrænkategori 3, bygningshøjde max. 5 m kan dyblerne placeres som vist på ilustrationen herunder:

Eksempler på hvordan dyblerne kan placeres på purisolering Facadebatts WLS RP 035, terrænkategori 3, bygningshøjde over 5 m kan dyblerne placeres som vist på ilustrationen herunder:

H1 – Eco Slagdybel

Ved isoleringstykkelse under 80 mm anvendes H1 – Eco slagdybel. Dyblerne forankres til underlaget med min. 25 mm på almindelig bæredygtigt underlag som beton og tegl.

 

Dyblerne forankres med min. 45 mm på mindre bæredygtig underlag som porebeton. Sømmet bankes i og skruehullet lukkes med tilhørende polystyrenprop for at undgå kuldebro.

STR U 2G Skruedybel

Isoleringstykkelser over 80 mm anvendes STR U 2G Skruedybel. Dyblerne forankres til underlaget med min. 25 mm på almindelig bæredygtigt underlag som beton og tegl.

 

Dyblerne forankres med min. 65 mm på mindre bæredygtig underlag som porebeton. Sømmet bankes i og skruehullet lukkes med tilhørende polystyrenprop for at undgå kuldebro.

 

Undersænkes med 15 mm og fastspænding i en arbejdsgang. Tildækkes med STR Isoleringsrondeller som forhindrer kuldebroer.